Какви софт скилс е нужно да притежава един QA

Shape Image One

Стартираме директно. Ако трябваше да останем верни на традицията, сега трябваше да започнем отдалеч.

Най-вероятно щяхме да засегнем темата с това как сме JQA – единственото постакадемично обучение. Единствената възможност, която имате да се доближете максимално защитено и близо до реалната обстановка докато сте в процес на обучение.

Как може да попивате опит с работа по реални проекти, спазване на реални срокове и най-важното – да вършите истинската работа на QA специалиста. Не смятате, че това да ни се доверите ще ви е полезно?

Доказано е, че колкото повече се замисля човек за нещо, толкова по-голям е шансът да размисли. Заради това е добре да спрете да мислите варианти как да не го направите, как да не смените попрището, ако вече сте отегчени от сегашното, а дори напротив – доверете се на онези, които ще ви помогнат.

В случая това е нашият екип, нашият отбор, нашето семейство. Ние ще ви подадем ръка, а от вас се изискват само две неща – да се съгласите да опитате и да ви се учат нови и интересни неща.

Ако за първото не сте много сигурни, бъдете сигурни, че няма да съжалявате. Второто зависи изцяло от вас, а и помнете, че ще ви е доста по-лесно да учите, ако го правите с желание.

В днешния текст, част от нашия блог, в който се стремим да ви информираме по всички възможни въпроси, които може би ще ви интересуват, ще засегнем темата с личностните качества, които е добре да притежава един QA.

Аналитични умения

Аналитичните умения на един QA специалист са не просто важни. Те са на практика задължителни за развиване още от най-ранните нива на обучение, независимо от вида на академията.

Нещо, което е добре да ви предупредим – ако в академията, в която сте се записали да се обучавате, не ви учат на това как да развивате аналитичните си умения, то просто потърсете друга. Ще ви го кажем възможно най-директно – ако един човек има и най-големия талант в този вид професионално поприще, но аналитичните му умения не се развиват, рано или късно нещата с развитието му спират.

Комуникационни умения

Комуникативните умения на QA-я са безкрайно важни. Изречението е толкова категорично с причина. Обясняваме.

Истината е, че повечето големи експерти (независимо от сферата си на компетенции) с годините забравят да общуват с колегите си. Това, което се случва с тях може да бъде наречено и самозабравяне, но със сигурност това не е единствената причина.

Наблюдавали сме метаморфозата с израстването на сериозни кадри в QA сферата, чиито комуникативни умения спадат с времето и можем да кажем, че тук има замесено и самочувствие. Това пречи на работата не само на вас, но и на целия екип, с който сте се събрали да работите по различни проекти.

Организационни умения и умело разпределяне на времето

Организатор не само на екипната работа, но и планиране на времето, с което разполага. Естеството на работа в QA света е главно разделена на различни проекти, свързана с проверката и тестването на софтуерни продукти и услуги от разнородно естество.

Това предполага огромна доза разхвърляне в различни посоки. Ето защо времето за QA специалиста винаги е кът. Старайте се да задобрявате в менажирането на своето време.

Да е човек на място

Относно това качество, колкото и неконкретно да звучи, няма какво толкова да се каже. Всъщност, тук основата на развитие на подобно качество се намира някъде далеч в детските години.

Ако все пак кадърът има пропуски към днешна дата, липсата на подобно качество ще му изиграе лоша шега при нуждата от адаптация към екипната работа.

Отдаденост

Простичък въпрос: как разбираш дали нещо ти харесва, когато преди не си го практикувал? Всъщност, JQA е тук именно заради това – да ви потопи максимално близко до действителните начин и темпо на работа на QA специалистите и то в процеса ви на постакадемично обучение.

По този начин, с наша помощ, ще разберете дали това е вашето поприще, което би ви позволило да печелите докато работите това, което обичате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *