Мога ли да съм успешен QA, ако нивото ми на английски език е ниско?

Shape Image One

Софтуерната индустрия изисква редица технически умения и ако Вие покажете, че сте много  добри в тези умения, имате шанс да получите работа в софтуерна компания, въпреки ниското ниво на английски език.

Изискването за добро владеене на английски е задължително обаче, след като достигнете определено ниво/позиция.
Т.е. ако станете ръководител на проекти, ще трябва да общувате между различни отдели и клиенти. 

Така че за по-добро разбиране на проекта трябва да придобиете добри комуникационни умения. 

Или ако вече сте работещ QA експерт и искате да си намерите работа в чуждестранна компания.

Ниското ниво на английски език би било пречка в ежедневната работа на всеки QA, когато пише тестов случай или регистрирa грешка, тъй като знаете, че те се пишат на английски.

Ако екипът, в който работите е чуждестранен, ниското ниво на английски език също би било сериозна пречка за Вас. Освен, че рискът от неуспешна комуникация е голям, нивото на свършената работа също има опасност да бъде незаводолително.

Най- доброто, което можете да направите, е да си начертаете план, с който да започнете да повишавате нивото си на английски език.

Като за начало започнете да слушате. Бъдете много внимателни по време на разговори. Когато целият екип разкаже как е прекарал работния си ден, можете да напишете някои бележки и след това да ги изразите устно на английски сами.

Такива дребни задачи на пръв поглед може да изглеждат незначителни, но са ефективни поради факта, че са пряко свързани с ежедневната ви работа. Подобна практика не само ви помага да научите нови английски думи, но ви помага да развиете умението да изпълнявате различни задачи на чужди езици.

И не на последно място: Трябва постоянно да практикувате. Опитайте се да имитирате изпълнение на задача на английски, опитайте се да запълните всяко празно място с чужди думи (говорете с колеги, записвайте работата си, мислете на глас).

Глобалната мрежа предлага множество предложения, специализирани курсове, приложения за самостоятелно изучаване на чужд език. И понякога това разнообразие води до трудности при избора на нещо от всичко това.

Понякога това сериозно ни демотивира и превръща изучаването на английски език в редовно търсене на полезни и неограничени линкове.

Затова е важно  как софтуерните тестери учат английски език, за да бъде този процес възможно най- ефентивен за тях.

И тук JQA Academy има решение за курсистите си. Предлага курс по английски език, който е насочен специално към QA. След завършването му, техническите Ви знания ще са на ниво, на което със самочувствие ще можете да общувате с колеги, клиенти и да с лекота да извършвате работния си процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *