Какво представлява cross-browser testing?

Shape Image One

Cross-browser testing е процес на тестване на функционалността и дизайна на уебсайт или уеб приложение в множество уеб браузъри и платформи, за да се осигури последователна функционалност и поведение за потребителя. С такава широка гама от браузъри, устройства и операционни системи, налични днес, тестването на различни браузъри е от решаващо значение при разработването на софтуер. Целта на кръстосаното тестване на браузъра е да осигури последователно поведение и опит във всички браузъри, устройства и платформи.

Тестване на различни браузъри

Подобно на хората, браузърите интерпретират нещата по различен начин
По същество с кръстосаното тестване на браузъри, вие тествате външния вид и функционалността на уебсайт в различни браузъри и устройства. Точно както хората интерпретират нещата по различен начин, не всички браузъри интерпретират кода по един и същи начин.
CSS стиловете могат да се изобразяват по различен начин в Internet Explorer 8, отколкото в по-новите версии на Internet Explorer или Google Chrome. Елегантният стил и ефекти като състояния на задържане, прозрачност на изображението, сенки и дори шрифтове могат да варират значително в различните браузъри. Докато тези визуални разлики често могат да бъдат невъзможни за пълно преодоляване (особено при по-стари браузъри), целта на кръстосаното тестване на браузъра е да се гарантира, че вашите потребители могат да имат достъп до цялото съдържание и да изпълняват всички основни функции на уебсайта ви без големи проблеми или жертви.

Определете кои браузъри поддържате

Важно е да определите кои браузъри поддържате. Задаването на това очакване не само помага на вашите потребители да разберат кой браузър трябва да използват, то поставя ясни граници за вашия екип за разработка къде да съсредоточат времето си. Той също така изяснява кои типове технологии и функции може да са възможни и може да не са възможни във вашия продукт.

По-щастливи клиенти, по-малко грешки!

Кросбраузърното тестване помага да осигурите възможно най-доброто изживяване на всички ваши потребители. Въпреки че често е една от най-наболелите теми за екипите за разработка и QA, струва си да отделите време, за да сте сигурни, че покривате всички основни браузъри, които поддържате. Дори ако по-голямата част от вашите потребители имат достъп до вашия сайт с един браузър, уверете се, че всички основни функции и компоненти работят на по-малко популярни браузъри.
Използвайки данните за уеб трафика, можете да определите кои браузъри се използват за достъп до вашия сайт. Това може да помогне при вземането на решения върху кои браузъри да се съсредоточите по-голямата част от времето си. Крайният резултат от кръстосаното тестване на браузъра е по-широко тестово покритие, което означава по-щастливи клиенти, по-малко проблеми и повече време, което можете да отделите за развитие на вашия продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *