Софтуерно тестване

Shape Image One

Постакадемичната ни академия предлага и курс, който има за цел да обогати Вашите познания. Гордеем се с него, защото по време на обучението виждаме как нашите курсисти достигат желаната от тях професионална увереност поради повишаването на компетенциите им.

h2
Quality Assurance

в софтуерното тестване

Преди да дойдат при нас, курсистите споделят, че хората рядко осъзнават наистина колко важно е да осигуриш качеството на систематичните процеси. Това означава да гарантираш, че даден софтуерен продукт реално работи безпроблемно.

QA трябва да поддържа изискванията за разработка на надеждни продукти. От работата на специалистите в тази сфера зависи дали между клиент и разработчик ще има доверие, разбиране и най-важното – че ще се свърши и се е свършила работа по даден проект.

Търсенето на Quality Assurance (QA) специалисти в сектора е немалко. Хората много, но кадрите – изключително малко.

Shape Image
Shape Image
Shape Image
Shape Image

Soft Skills за QA

Ето какво трябва да притежава един специалист, избрал да работи именно нашата професия.

Решаване на проблеми

Това качество рядко се преподава, а се цени в практиката. Ние ще посеем у теб всичко, което ти трябва, за да се чувстваш сигурен, независимо какво изникне в работния ти ден!

Комуникативност

Ето още нещо, което бъдещите ти колеги ще се радват да опознаят у теб. Важно е да се върши работа, но все пак атмосферата в офиса трябва да е приятна за всички.

Аналитично мислене

Преди да вземеш решение ти трябват две неща – информация и анализ на информацията. Ако можеш да анализираш, можеш всичко.

Адаптивност

Казано по друг начин – нагаждане към всяка ситуация. Това е качество, което със сигурност трябва да бъде притежавано от един QA специалист.

Организираност

Менажирането на процеси в офиса и в работата е нещо, което бъдещите ти работодатели ще искат от теб. Все пак не забравяй, че това ще ти осигури растежен път в кариерата.

Креативност

Ако един QA специалист разполага с креативно мислене, то той става изключително комплексен кадър, така че стреляй в правилната посока и развий това у себе си.

Емпатия

Колегите ти ще те обичат, а ти ще се чувстваш максимално удовлетворен. Емпатията е важна, когато говорим за работа в екип.

Проактивност

Винаги ценено качество и признак за топ кадър. Самоинициативността е нещото, което ще те направи лидер на екип в даден момент – trust the process.

Прецизност

Ето още едно от качествата, заради които някой някъде ще бъде благодарен, че работи с теб.

средна нетна заплата на qa

Средна нетна заплата в България за QA позиция спрямо години опит

00 лв.

0-1 години опит

00 лв.

1-2 години опит

00 лв.

3-6 години опит

00 лв.

7-8 години опит